Новини

В Києві громадські лідери зібралися в рамках «Студій політичної освіти»

15-16 вересня 2018 року в рамках проекту «Студії політичної освіти» пройшло навчання громадських лідерів з центральних регіонів України. Учасниками стали молоді активісти з Вінницької, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.
Організатором проекту виступила громадська організація «Центр суспільних досліджень» за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Молодий Народний Рух».
Учасники мали змогу послухати та поспілкуватися з представниками громадського сектору та влади. Зокрема, народний депутат Павло Кишкар розповів про особливості його роботи та держави як цілісного механізму. Політичний аналітик та координатор клубу «Коло» Олексій Жмеренецький про політичній партії, їх лідерів та що очікувати на найближчих президентських та парламентських виборах. Спікерами також виступили Олег Слабоспицький (голова «Асоціації молодіжних центрів України»), Андрій Рибалко (голова «Молодого Народного Руху») та Наталія Орлова (експерт громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”). Учасники також отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

– Такі заходи важливі та необхідні для нашої молоді, адже вони є основою майбутнього нашої держави. На їх плечі ляже розвиток України в найближчі роки і вони мають орієнтуватися в громадському та політичному секторах, – говорить голова «Центру суспільних досліджень» Артур Запорожець.

Загалом в рамках 2-х денного навчання учасники мали змогу отримати актуальну інформацію та подискутувати з таких питань як:
– політичні ідеології;
– повноваження та функції органів місцевої влади та місцевого самоврядування;
– місцевий бюджет: принципи формування та виконання;
– аналіз видатків на молодіжну політику, методи аналізу місцевих проблем;
– проведення адвокаційних кампаній з метою впливу на прийняття рішень місцевою владою.

Проект «Студії політичної освіти» реалізовується за фінансової підтримки ГО «Молода Черкащина» в рамках програми «Просування молодіжного активізму в Центральній Україні» за сприяння NED.

Залишити відповідь